blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Naleśniki po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawdę polecam!

Naleśniki po meksykańsku

Składniki:

Naleśniki po meksykańsku

 

 

  • 1,5 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
  • Sos:
  • zamrożony sos boloński
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • 20 dag żółtego sera
  • 1/4 łyżeczki mielonej papryki lub pieprzu cayenne
  • natka

Sposób przygotowania:

Naleśniki po meksykańsku
Sos rozmroź, podgrzej na wolnym ogniu, dodaj osączoną i opłukaną kukurydzę oraz fasolę. Dopraw mieloną papryką lub pieprzem cayenne. Duś 10 minut na wolnym ogniu. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Mleko wlej do dużej miski, wbij jajka, wsyp mąkę i szczyptę soli. Zmiksuj na gładkie ciasto. Na średniej patelni usmaż na oleju 8 cienkich naleśników. Gorące posyp serem, złóż i polej mięsnym sosem. Posyp natką.