Sposób przygotowania:
Naleśniki waniliowo-truskawkowe
Jajko roztrzepujemy z mlekiem, solą, cukrem waniliowym i olejem. Mieszając dodajemy przesianą mąkę i tyle zimnej wody aby ciasto miało konsystencję gęstej, ale lejącej śmietany. Ciasto powinno być gładkie, bez grudek. Odstawiamy je na 30 min.. Po tym czasie mieszamy ponownie bardzo dokładnie i ew. dolewamy nieco wody - ciasto odpoczywając gęstnieje bo mąką pęcznieje.
Smażymy cienkie naleśniki na teflonowej patelni.
Gotowe, ciepłe, smarujemy niezbyt grubo serkiem waniliowym, układamy po trzy, jeden na drugim, zwijamy w rulon i kroimy ukośnie na 4 kawałki. Układamy po kilka kawałków na talerzu i polewamy sosem truskawkowym. Pychota, nie tylko dla dzieci!
Smażymy cienkie naleśniki na teflonowej patelni.
Gotowe, ciepłe, smarujemy niezbyt grubo serkiem waniliowym, układamy po trzy, jeden na drugim, zwijamy w rulon i kroimy ukośnie na 4 kawałki. Układamy po kilka kawałków na talerzu i polewamy sosem truskawkowym. Pychota, nie tylko dla dzieci!
asia92
Babciagramolka
msewka
To samo sobie pomyślałam.
A.B.
Pyza
Mirka227
5!
Marika_1961