Sposób przygotowania:
Naleśniki warzywneNaleśniki
Składniki na ciasto miksujemy ze sobą. Odstawiamy na ok 15 minut, po czym smażymy cienkie naleśniki.
Farsz
Fasolkę gotujemy w lekko osolonej wodzie ok 15 minut. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju z odrobiną pieprzu i soli. Do mięsa dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i dusimy na małym ogniu. W trakcie duszenia dodajemy pokrojone w paseczki papryki oraz odcedzoną fasolkę szparagową. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Przygotowanie:
Każdy naleśnik smarujemy łyżeczką ajvaru, na środek nakładamy farsz i zwijamy boki do środka. Przekładamy na wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia i obficie posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy ok 10 minut w temp. 200st C.