Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Naleśniki z farszem serowo-ziemniaczanym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Naleśniki te są pyszne z sosem pieczarkowym.

Naleśniki z farszem serowo-ziemniaczanym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Naleśniki z farszem serowo-ziemniaczanym

 

  • 1,5 szkl mąka pszenna,
  • 1/2 szkl wino białe wytrawne,
  • 1 szkl woda gazowana,
  • 3 łyżki oliwa,
  • 2 łyżki natka pietruszki,
  • 1 łyżka szczypiorek usiekany,
  • 20 dag ser twarogowy,
  • 40 dag ziemniaki ugotowane,
  • 1 szt cebula,
  • 1 szt jajko,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku Sól,
  • tłuszcz do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z farszem serowo-ziemniaczanym
Jajko, mąkę, 2 łyżki oliwy, wodę, wino, odrobinę, soli zmiksować, dodać natkę pietruszki, szczypiorek i dokładnie wymieszać. Na rozgrzanej patelni smażyć cienkie naleśniki. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać rozkruszony ser i zrumienioną na łyżce oliwy drobno posiekaną cebulę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na upieczone naleśniki rozsmarować farsz, zwijać w rulony i obsmażyć na patelni.
Naleśniki z farszem serowo-ziemniaczanym
Etap 1
Naleśniki z farszem serowo-ziemniaczanym
Etap 2