gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Naleśniki z grzybami i z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo smaczne z podgrzybkami lub prawdziwkami.

Naleśniki z grzybami i z boczkiem

Składniki:

Naleśniki z grzybami i z boczkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z grzybami i z boczkiem
Zmiksuj razem mleko, całe jajka oraz mąkę ze szczyptą soli. Ciasto dopraw odrobiną świeżo startej gałki muszkatołowej. Oczyść i obgotuj grzyby, pokój na plasterki. Obraną cebulę drobno posiekaj. Plastry boczku pokrój w paski i wrzuć na patelnię. Gdy z boczku zacznie wytapiać się tłuszcz, dodaj pokrojone grzyby i poszatkowaną cebulę. Oprósz solą. Smaż razem około 10 min. Zalej kremówką i duś kolejne kilka minut. Ser zetrzyj na tarce, pomidory pokrój w kostkę, wrzuć składniki do sosu, duś 5 min i dodaj posiekaną natkę pietruszki. Sos przypraw do smaku. Usmaż cienki naleśniki i zwiń w rożki, umieszczając je w naczyniu żaroodpornym, polej sosem grzybowym i wstaw do piekarnika .Zapiekaj około 15 min.