Sposób przygotowania:
Naleśniki z jabłuszkiem i bitą śmietaną
Ciasto: Jajka wbijamy do miski wsypujemy cukry szczyptę soli i miksujemy na puszystą pianę ,następnie wsypujemy mąkę pszenną wlewamy mleko i wodę i miksujemy gładkie ciasto. Odstawiamy na 10 minut aby mąka napęczniała i smażymy partiamy naleśniki na rozgrzanej patelni po 2 minuty z obu stron na wolnym ogniu. Nadzienie: Jabłka myjemy obieramy ze skórki i kroimy w kostkę lub cienkie talarki.Wkładamy do rondelka podlewamy 2 łyżkami wody,dodajemy cynamon i cukier i na wolnym ogniu dusimy aż jabłka zaczna się rozpadać jeśli będą za mało słodkie można dosypać cukru wg swojego uznania. Gotowe naleśniki przekąłdamy musem jabłkowym zwijamy w rulon lub chusteczkę ,dekorujemy kleksem bitej śmietany i oprószamy szczyptą cynamonu. Smacznego:)
zewa