Sposób przygotowania:
Naleśniki z karmelizowanymi jabłkami
Jajka ubijamy z cukrem i solą. Cały czas ubijając dodajemy po trochu mąkę, mleko i wodę. Ciasto jest dobre, jeśli jednocześnie oblepia łyżkę i po niej spływa. Naleśniki smażymy na ceramicznej lub teflonowej patelni jedynie muśniętej tłuszczem. Pół chochli ciasta wlewamy na patelnię poruszając nią tak, by powstał jak najcieńszy placek. Po chwili odwracamy naleśnik na drugą stronę i smażymy przez 1 minutę. Gdy usmażymy już wszystkie naleśniki, przygotowujemy nadzienie.
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Na patelnię wsypujemy cukier i czekamy aż zacznie brązowieć. Dodajemy masło i dokładnie mieszamy, po czym po chwili dodajemy pokrojone jabłka. Oprószamy cynamonem, dodajemy miód i gotujemy przez około 5 minut, co jakiś czas mieszając.
Naleśniki składamy na pół, znów na pół i w tak przygotowane kieszonki wkładamy nadzienie.
Całość oprószamy cukrem pudrem.
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Na patelnię wsypujemy cukier i czekamy aż zacznie brązowieć. Dodajemy masło i dokładnie mieszamy, po czym po chwili dodajemy pokrojone jabłka. Oprószamy cynamonem, dodajemy miód i gotujemy przez około 5 minut, co jakiś czas mieszając.
Naleśniki składamy na pół, znów na pół i w tak przygotowane kieszonki wkładamy nadzienie.
Całość oprószamy cukrem pudrem.