Sposób przygotowania:
Naleśniki z kaszą gryczaną
Przepis na naleśniki pod linkiem https://gotujmy.pl/nalesniki-z-serem-na-slodko-5,przepisy,177946.html. Kaszę gryczaną gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Boczek kroimy w kostkę i przysmażamy na patelni, aż się zrumieni. Dodajemy łyżkę oleju i pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę. Smażymy aż cebula się zeszkli. Boczek z cebulą dodajemy do kaszy. Ogórki kiszone kroimy w większą kostkę. Mieszamy wszystkie składniki razem. Solimy i pieprzymy do smaku. Mamy gotowy farsz do naleśników. Pieczarki obieramy, przekrajamy na pół i kroimy w plastry, białą cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na dużym ogniu pieczarki na złoty kolor, dodajemy cebulę i smażymy jeszcze przez około 4 minuty. Do garnka wlewamy 1,5 szklanki wody i vegetę, zagotowujemy i dodajemy usmażone pieczarki. Miksujemy pieczarki. Powstanie kremowy sos. Na nalesniki dajemy farsz i zwijamy w ruloni. Polewamy pieczarkowym sosem. Smacznego