Sposób przygotowania:
Naleśnikowe cannelloni z kurczakiem i warzywami
Ciasto na naleśniki zmiksować, odstawić na pół godziny. Następnie usmażyć cienkie naleśniki, na gorącej patelni bez dodatku tłuszczu. W międzyczasie przygotować farsz. Cebulę i paprykę pokroić i wrzucić do rondla. Dodać łyżkę oleju. Przesmażyć. Dodać posiekaną łodygę selera. Smażyć na małym ogniu, aż warzywa zmiękną. Zdjąć na talerz. Następnie wrzucić na patelnię z drugą łyżką oleju pokrojonego w kostkę kurczaka. Posypać solą i papryką. Usmażyć. Dodać warzywa. Wrzucić fasolę. Dusić razem 5 minut. doprawić solą, pieprzem, suszonymi pomidorami, papryką słodką i wędzoną oraz ziołami. Przestudzić. Dodać żółty tarty ser i wymieszać. Na każdego naleśnika nałożyć czubatą łyżkę farszu, zwijać w rulony i układać w naczyniu żaroodpornym. Naleśniki polać śmietanką, posypać tartym serem. Zapiekać 15 minut w 190 stopniach
reanja
Alex_M
dziękuje :)