Sposób przygotowania:
Naleśniki z lodową i wędzonym kurczakiem
Farsz: Cebulę i liście bazylii drobno pokroić. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić cebulę z bazylii i zeszklić. Obie papryki umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Cukinię także drobno pokroić. Dodać razem z papryką na patelnie, dodać 2-3 łyżki wody i dusić warzywa do miękkości.Sałatę pokroić w średniej wielkości kostkę i dodać na patelnię. Dusić aż sałata znacznie zmniejszy swoją objętość. Mięso oddzielić od kości i pokroić w małą kostkę. Dodać do warzyw i dusić aż wszelkie płyny na patelni odparują. Doprawić do smaku. Zdjąć z patelni i delikatnie przestudzić. Wykonanie: Na naleśnik nałożyć obficie farsz i rozsmarować go. Zwinąć w rulon . Panierować w jajku i bułce i obsmażyć na złoto z obu stron. Smacznego!
Cukiereczek13