Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Naleśniki z mąki gryczanej z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Naleśniki można podawać z serem na słodko, dżemem lub z serem na ostro.

Naleśniki z mąki gryczanej z serem

Składniki:

Naleśniki z mąki gryczanej z serem

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z mąki gryczanej z serem
Do miski wlać mleko, wbić jajka, dodać mąki, sól i dokładnie zmiksować. Następnie wlać oliwę i wymieszać. Przykryć i odłożyć na 2 godziny w temp pokojowej. Na rozgrzanej patelni, posmarowanej tłuszczem smażyć z obu stron cienkie naleśniki. Ser włożyć do miseczki, dodać śmietanę, cukier, cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. Usmażone naleśniki smarować serem i składać w kopertę.