Sposób przygotowania:
Naleśniki z mascarpone i brzoskwiniami
Do przesianej mąki, dodaj sól. Roztrzep jajko z mlekiem i wodą, połącz z mąką, dokładnie mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Odstaw na 15 minut, aby ciasto odpoczęło. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Mascarpone zmiksuj ze śmietaną, dodaj cukier i sok z cytryny. Włóż na 15 minut do lodówki.
Usmaż cienkie naleśniki. Każdy naleśnik posmaruj 2 łyżkami kremu oraz 1 łyżką rozdrobnionych brzoskwiń. Naleśniki zwijaj w rulony.
Mascarpone zmiksuj ze śmietaną, dodaj cukier i sok z cytryny. Włóż na 15 minut do lodówki.
Usmaż cienkie naleśniki. Każdy naleśnik posmaruj 2 łyżkami kremu oraz 1 łyżką rozdrobnionych brzoskwiń. Naleśniki zwijaj w rulony.
msewka
anemon
Polecam, z mascarpone są delikatniejsze w smaku, choć niestety nieco bardziej kaloryczne.