WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Naleśniki z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naleśniki tradycyjne z mąki pszennej z farszem z ugotowanego mięsa a następnie zmielonego i doprawionego.

Naleśniki z mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z mięsem

Ciasto naleśnikowe

Farsz mięsny

  • ok. 500-600g mięsa wieprzowego
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 cebula
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
  • 1 ząbek czosnku
  • listek laurowy
  • kostka rosołowa
  • ziele angielskie

Sposób przygotowania:

Naleśniki z mięsem

Ciasto naleśnikowe

Wszystkie podane składniki na ciasto umieścić w misce i zmiksować mikserem na jednolite gładkie ciasto bez grudek. Na patelni naleśnikowej rozgrzewać porcje oleju i wylewać porcje ciasta. Smażyć z obu stron na jasny kolor.

Farsz

Schab umyć i włożyć do garnka. Można pokroić na mniejsze kawałki. Dodać obraną marchewkę i pietruszkę. Włożyć listek laurowy i ziele angielskie. Wsypać płaską łyżeczkę soli i dużą szczyptę pieprzu. Zalać wodą aby wszystko przykryła i zagotować. Wrzucić kostkę rosołową i gotować aż warzywa i mięso będą miękkie.

Wystudzić w zalewie. Zimne mięso, marchew i pietruszkę zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Zmielić do mięsa. Doprawić farsz solą i pieprzem oraz rozgniecionym czosnkiem i majonezem. Wymieszać.

Farszem smarować naleśniki i zwijać w rulony lub ćwiartki. Przed podaniem można obsmażyć naleśniki na patelni lub zapiec w piekarniku.

Naleśniki z mięsem
Naleśnik posmarowany farszem mięsnym przed zwinięciem
Naleśniki z mięsem
Naleśniki usmażone ułożone na talerzu jeden na drugim
Naleśniki z mięsem
Rozrobione w misce mikserem ciasto na naleśniki
Naleśniki z mięsem
Farsz mięsno - warzywny po doprawieniu i wymieszaniu