Sposób przygotowania:
Naleśniki z mięsem i pieczarkami
Mąkę,jaja,wodę gazowaną oraz mleko doprawić solą i zmiksować na jednolitą masę.Na rozgrzanej patelni z tłuszczem smażyć cienkie naleśniki.Warzywa(oprócz pieczarek,natki i cebuli) oraz mięso zalać zimną wodą,doprawić solą i pieprzem.Gotować pod przykryciem na małym ogniu,aż mięso będzie miękkie.Wywar przecedzić(użyć go jako bazę do innej zupy lub podawać jako bulion do naleśników).Mięso wystudzić, zmielić w maszynce wraz z marchewkami.Pokrojoną w kostkę cebule zrumienić na rozgrzanym oleju.Cebule dodać do mięsa razem z posiekaną natką pietruszki i startym na grubych oczkach serem.Pieczarki pokroić w kostkę usmażyć na oleju.Doprawić solą i pieprzem mielonym.Przestudzić.Połączyć z mięsem.W razie potrzeby doprawić.Na każdym naleśniku rozkładać farsz i zwijać w rulony lub składać w "koperty".Przełożyć na natłuszczoną patelnię i pod przykryciem,na małym ogniu smażyć(z obu stron).Podawać z barszczem czerwonym lub bulionem.Na zdjęciu górny naleśnik zrobiony według powyższego przepisu,dolny wersja mojej córki(nie lubi cebuli,ani natki pietruszki)