Nadiya

Nadiya

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Książka Kucharska: Kuchnia Ameryki Łacińskiej z produktami Hortex

Tortilla z mięsem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Tortilla w kuchni meksykańskiej, rodzaj płaskiego, okrągłego placka o średnicy od 6 do 30 cm, z masy lub mąki kukurydzianej albo pszennej, stosowanego jako pieczywo i baza do innych potraw.

Tortilla z mięsem i warzywami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Tortilla z mięsem i warzywami

 

  • 300 g farsz mięsny
  • 200 g marchewki z groszkiem, wstępnie gotowane
  • 1 średnia cebula
  • 1 średnia żółta papryka
  • 1 średnia czerwona papryka
  • 1 duży pomidor
  • 1 awokado
  • liście sałaty
  • musztarda, sól, pieprz
  • 6 naleśniki tortilla

Sposób przygotowania:

Tortilla z mięsem i warzywami
1. Podsmażyć farsz na średnim ogniu. Dodaj sól i pieprz. Zostaw ochłonąć. 2. Warzywa pokroić w paski, cebula – w pierścienie. 3. Naleśniki tortilla posmarować musztardą, położyć sałaty, farsz mięsny, czerwonej i żółtej papryki, pomidorów, cebula, marchew, groch, awokado, 4. Zawinięte w rolkach. 5. Opcjonalnie można smażyć na patelni przez pół minuty po każdej stronie. 6. Podawać z sosem salsą. Smacznego! Bon appetit!
Tortilla z mięsem i warzywami