Sposób przygotowania:
Naleśniki z nadzieniem z boćwiny
Boćwinę oczyścić, umyć, pogotować parę minut w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Jak ostygnie boćwina, posiekać ją drobno.
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zrumienić na złoty kolor. Boćwinę wymieszać z cebulą, tartą bułka i jajkami, dodając roztarty czosnek i sól.
Całość podgrzać, tak aby masa zgęstniała, a następnie nadziewać naleśniki i zawijając je jak paszteciki
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zrumienić na złoty kolor. Boćwinę wymieszać z cebulą, tartą bułka i jajkami, dodając roztarty czosnek i sól.
Całość podgrzać, tak aby masa zgęstniała, a następnie nadziewać naleśniki i zawijając je jak paszteciki