dorota31000

dorota31000

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Naleśniki z kapustą i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Uwielbiam naleśniki z kapustą i grzybami .Szczególnie zima przypominają mi cudowne wędrówki po lesie w poszukiwaniu grzybów ,które później są integralną częścią moich naleśników .

Naleśniki z kapustą i grzybami

Składniki:

Naleśniki z kapustą i grzybami

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z kapustą i grzybami
Przygotowujemy farsz - grzyby, gotujemy razem z wodą, w której się moczyły , na maśle szklimy cebulę. Odsączone grzyby i odciśniętą, ugotowaną kapustę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia, do farszu dodajemy cebulę razem z masłem, całość przyprawiamy solą i pieprzem,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy.Przygotowujemy naleśniki – jajko, mleko, mąkę i sól miksujemy i odstawiamy na 30 minut. Następnie na patelni rozgrzewamy olej, wlewamy porcję ciasta naleśnikowego i smażymy naleśniki z obu stron na na złoto, Na usmażone naleśniki nakłądamy farsz ,składamy w kopertę, smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.Możemy podawać z czerwonym barszczek .Smacznego :-)