Sposób przygotowania:
Naleśniki z kapustą i grzybami
Przygotowujemy farsz - grzyby, gotujemy razem z wodą, w której się moczyły , na maśle szklimy cebulę. Odsączone grzyby i odciśniętą, ugotowaną kapustę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia, do farszu dodajemy cebulę razem z masłem, całość przyprawiamy solą i pieprzem,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy.Przygotowujemy naleśniki – jajko, mleko, mąkę i sól miksujemy i odstawiamy na 30 minut. Następnie na patelni rozgrzewamy olej, wlewamy porcję ciasta naleśnikowego i smażymy naleśniki z obu stron na na złoto, Na usmażone naleśniki nakłądamy farsz ,składamy w kopertę, smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.Możemy podawać z czerwonym barszczek .Smacznego :-)