Sposób przygotowania:
Naleśniki z pieczarkami i kremowym sosem
Naleśniki: mąkę, wodę, mleko, proszek do pieczenia, jajko, czosnek i koperek wymieszaj na jednolite ciasto. Przypraw ciasto przyprawą uniwersalną i pieprzem i usmaż naleśniki na niewielkiej ilości oliwy z oliwek. Farsz: cebulę obierz i posiekaj bardzo drobno, smaż w rondlu na margarynie, pieczarki oczyść i obmyj, posiekaj drobno i dodaj do cebuli. Smaż pieczarki pod przykryciem. Jajka także posiekaj drobno, dodaj do pieczarek gdy te będą już usmażone, zasmaż farsz, dopraw solą i pieprzem, ponownie zasmaż, Sos: maślankę wymieszaj ze szklanką wody, dodaj kostkę bulionową i gotuj, aż kostka się rozpuści, do pozostałej wody wlej 5 łyżek zagotowanej maślanki, rozmieszaj i dodaj mąkę, wymieszaj dokładnie i wlej mieszankę do sosu cały czas mieszając, dopraw sos do smaku solą i pieprzem, zagotuj. Naleśniki zawijaj z farszem pieczarkowym, podawaj naleśniki z sosem.