Sposób przygotowania:
Naleśniki z nadzieniem z porów
Wszystkie składniki na ciasto zmiksować i odstawić na 30min,a następnie usmażyć na oleju rumiane naleśniki. Nadzienie;Pory pokroić na cienkie plasterki.Boczek pokroić w drobną kostkę i zeszklić na 1łyżce margaryny, dodać pokrojone pory i dusić 15min.Cubulę posiekać i zeszklić na 1\2łyżce żelatyny,dodać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć 15min.Ser zetrzeć na tarce z drobnymi otworami i stopić w kąpieli wodnej(część sera zostawić do posypania naleśników).Czosnek przecisnąć przez praskę,dodać do sera,wlać wino oraz koniak i wymieszać.Gdy ser się rozpści dodać pory i pieczarki,przypeawić gałką muszkatołową,solą i pieprzem.Na naleśniki nakładać nadzienie i zwijać rulony.Naczynie żaroodporne wysmarować pozostałą margaryną,ułożyć w nim naleśniki,posypać startym serem i zapiekać ok.30min.w 190"C,po wyjęciu z piekarnika polać keczupem.Podawać z sałatą lub kapusrą pekińską.