Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Naleśniki z nadzieniem z porów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zaskocz przyjaciół niepowtarzalnym smakiem! Doskonale smakują z białym winem!

Naleśniki z nadzieniem z porów

Składniki:

Naleśniki z nadzieniem z porów

 

  • Ciasto;
  • 1i1\4szkl.mąki,
  • 1szkl.mleka,
  • 1szkl.wody
  • 1jajko
  • 1łyżka oleju
  • sól
  • Nadzienie;
  • 30dag.białych części pora,
  • 25dag.żółtego sera,
  • 15dag.pieczarek,
  • 1czerwona cebula,
  • 2ząbki czosnku,
  • 1/2szkl.białego wytrawnego wina,
  • 30ml.koniaku,
  • 6dag.chudego boczku wędzonego,
  • 2łyżki margaryny,
  • starta gałka muszkatołowa,
  • 1/2szkl.keczupu,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Naleśniki z nadzieniem z porów
Wszystkie składniki na ciasto zmiksować i odstawić na 30min,a następnie usmażyć na oleju rumiane naleśniki. Nadzienie;Pory pokroić na cienkie plasterki.Boczek pokroić w drobną kostkę i zeszklić na 1łyżce margaryny, dodać pokrojone pory i dusić 15min.Cubulę posiekać i zeszklić na 1\2łyżce żelatyny,dodać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć 15min.Ser zetrzeć na tarce z drobnymi otworami i stopić w kąpieli wodnej(część sera zostawić do posypania naleśników).Czosnek przecisnąć przez praskę,dodać do sera,wlać wino oraz koniak i wymieszać.Gdy ser się rozpści dodać pory i pieczarki,przypeawić gałką muszkatołową,solą i pieprzem.Na naleśniki nakładać nadzienie i zwijać rulony.Naczynie żaroodporne wysmarować pozostałą margaryną,ułożyć w nim naleśniki,posypać startym serem i zapiekać ok.30min.w 190"C,po wyjęciu z piekarnika polać keczupem.Podawać z sałatą lub kapusrą pekińską.