Sposób przygotowania:
Naleśniki z nagietkiem i pokrzywą
Wszystkie składniki na ciasto wrzucić do miski i dobrze wymieszać do połączenia składników. Patelnię posmarować olejem i usmażyć na niej naleśniki. Używając świeżej pokrzywy należy ją najpierw sparzyć w osolonej wodzie. Liście niedbale pokroić. Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na maśle. Dodać pieczarki. Doprawić solą i pieprzem. Gdy płyn z pieczarek zredukuje się o połowę dorzucić pokrzywę i natkę pietruszki. Smażyć do całkowitego odparowania płynu. Do farszu dodać 100 g sera startego pleśniowego i dokładnie wymieszać. Ułożyć farsz na naleśniku i złożyć w kopertę. Naleśniki przełożyć do naczynia. Na wierzch każdego ułożyć plasterki sera i zapiekać w piekarniku 5-10 min do momentu roztopienia sera.