iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Naleśniki z nutką meksyku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Przepis w oryginale znajduje się w książce "Tortilla u Sancho Pansy", ale moja wersja też wszystkim smakowała.

Naleśniki z nutką meksyku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Naleśniki z nutką meksyku

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z nutką meksyku
Ciasto na naleśniki: Wymieszać razem obie mąki i sól, dodać jajko oraz wodę i mleko, ubić gładkie ciasto. Usmażyć troszkę grubsze naleśniki. Nadzienie: Na patelni podsmażyć mięso w trakcie dodać cebulę pokrojoną w kostkę i drobniutko posiekany czosnek, do podsmażonego mięsa dodać pomidory pokrojone w kostkę(wcześniej obrane ze skórki), przecier pomidorowy, posiekaną i kolendrę i kukurydzę odsączoną z zalewy, całość wymieszać i doprawić do smaku ma być wyraźnie pikantne, następnie wszystko dusić na małym ogniu około 5 min. Gorące nadzienie nałożyć na podgrzane naleśniki i zwinąć w ruloniki, podawać na gorąco.
Naleśniki z nutką meksyku
Mięso udusić z pozostałymi składnikami i doprawić
Naleśniki z nutką meksyku
Na podgrzane naleśniki nakładać gorace mięso