Sposób przygotowania:
Naleśniki z nutką meksyku
Ciasto na naleśniki: Wymieszać razem obie mąki i sól, dodać jajko oraz wodę i mleko, ubić gładkie ciasto. Usmażyć troszkę grubsze naleśniki. Nadzienie: Na patelni podsmażyć mięso w trakcie dodać cebulę pokrojoną w kostkę i drobniutko posiekany czosnek, do podsmażonego mięsa dodać pomidory pokrojone w kostkę(wcześniej obrane ze skórki), przecier pomidorowy, posiekaną i kolendrę i kukurydzę odsączoną z zalewy, całość wymieszać i doprawić do smaku ma być wyraźnie pikantne, następnie wszystko dusić na małym ogniu około 5 min. Gorące nadzienie nałożyć na podgrzane naleśniki i zwinąć w ruloniki, podawać na gorąco.
![Naleśniki z nutką meksyku Naleśniki z nutką meksyku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nalesniki-z-nutka-meksyku-124052.jpg)
![Naleśniki z nutką meksyku Naleśniki z nutką meksyku](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nalesniki-z-nutka-meksyku-124053.jpg)