Sposób przygotowania:
Naleśniki z mięsem i sosem meksykańskim
Naleśniki –
Do garnka wsypać mąkę, wbić jajka, dodać wodę i mleko, szczyptę soli, 3 łyżki oleju. Za pomocą miksera wymieszać na jednolitą masę. Odstawić na 20 minut aby mąką się rozkleiła.
W tym czasie – Cebulkę kroimy w kostkę, podsmażyć na oleju, dodajemy mięso mielone. Za pomocą drewnianej łopatki w trakcie smażenia rozdrabniamy mięso. Osolić i opieprzyć do smaku, dodać zioła. Smażymy.
Ścieramy ser na dużych oczkach tarki.
Z naszego ciasta smażymy cienkie, duże naleśniki. Na gotowego naleśnika, kładziemy na środku farsz mięsny oraz trochę sera i nawijamy w kieszonkę (prawy i lewy bok do środka, od dołu do góry zrolować).
Kieszonki kładziemy na chwilę na patelni by serek w środku się roztopił.
Na talerzu układamy naleśniki, w ilości zależnej od naszego głodu i polewamy ciepłym sosem meksykańskim.
Do garnka wsypać mąkę, wbić jajka, dodać wodę i mleko, szczyptę soli, 3 łyżki oleju. Za pomocą miksera wymieszać na jednolitą masę. Odstawić na 20 minut aby mąką się rozkleiła.
W tym czasie – Cebulkę kroimy w kostkę, podsmażyć na oleju, dodajemy mięso mielone. Za pomocą drewnianej łopatki w trakcie smażenia rozdrabniamy mięso. Osolić i opieprzyć do smaku, dodać zioła. Smażymy.
Ścieramy ser na dużych oczkach tarki.
Z naszego ciasta smażymy cienkie, duże naleśniki. Na gotowego naleśnika, kładziemy na środku farsz mięsny oraz trochę sera i nawijamy w kieszonkę (prawy i lewy bok do środka, od dołu do góry zrolować).
Kieszonki kładziemy na chwilę na patelni by serek w środku się roztopił.
Na talerzu układamy naleśniki, w ilości zależnej od naszego głodu i polewamy ciepłym sosem meksykańskim.
Pyza
chyba nie zrozumiałam....