Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Naleśniki z ogórkiem i rukolą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

lekkie i smaczne znane ale podane inaczej

Naleśniki z ogórkiem i rukolą

Składniki:

Naleśniki z ogórkiem i rukolą

 

  • jajko
  • szklanka mleka
  • 1/2 szklanki wody
  • szklanka maki
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • olej do smażenia
  • pudełko białego serka wiejskiego
  • duży zielony ogórek
  • 6 liści sałaty lodowej
  • 2 pudełka rukoli
  • ząbek czosnek
  • 10 pomidorków koktajlowych

Sposób przygotowania:

Naleśniki z ogórkiem i rukolą
Przygotuj naleśniki. Wymieszaj mleko, wodę, jajka; dodawaj mąkę aż uzyskasz konsystencję "śmietany". Dodaj szczyptę soli i proszek do pieczenia.. Rozgrzej olej. Nalej ciasto, pokrywając całą patelnię cienką warstwą. Smaż naleśniki po obu stronach.
Ogórek obierz i pokrój na cząstki. Zmiksuj z serkiem i zmiażdżonym czosnkiem. Dopraw do smaku. Porwij listki rukoli(kilka zostaw do dekoracji) i dodaj do masy. Na chłodnych naleśnikach połóż liście sałaty, na nich farsz i zawiń w rulony. Poprzecinaj je na pół. Podawaj lekko schłodzone z pomidorkami.