Sposób przygotowania:
Naleśniki z parówką Danusi
Do miski wsypać mąkę, dodać 2 jajka, sól, wodę, mleko, olej.
Mikserem połączyć wszystkie składniki ciasta naleśnikowego.
Ciasto powinno mieć gęstość śmietany.
Smażyć naleśniki na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Parówki obrać z osłonek.
Zawijać parówki w naleśniki, maczać w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem.
Obtaczać naleśniki w tartej bułce.
Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor
Mikserem połączyć wszystkie składniki ciasta naleśnikowego.
Ciasto powinno mieć gęstość śmietany.
Smażyć naleśniki na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Parówki obrać z osłonek.
Zawijać parówki w naleśniki, maczać w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem.
Obtaczać naleśniki w tartej bułce.
Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor