Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1347]

Naleśniki z parówką Danusi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podawać naleśniki, zaraz po przygotowaniu

Naleśniki z parówką Danusi Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Naleśniki z parówką Danusi

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z parówką Danusi
Do miski wsypać mąkę, dodać 2 jajka, sól, wodę, mleko, olej.
Mikserem połączyć wszystkie składniki ciasta naleśnikowego.
Ciasto powinno mieć gęstość śmietany.
Smażyć naleśniki na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Parówki obrać z osłonek.
Zawijać parówki w naleśniki, maczać w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem.
Obtaczać naleśniki w tartej bułce.
Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor
Naleśniki z parówką Danusi
Z przygotowanych składników, przygotowano ciasto naleśnikowe
Naleśniki z parówką Danusi
Parówki zawinięte w upieczone naleśniki, zostaną obtoczone w jajku i bułce

Tagi:

jajko tarta jajka