katis

katis

Kucharz
[Przepisów: 13]

Naleśniki z pieczarkami i pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Czyścimy pieczarki, myjemy w ćwiartki. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy na ćwiartki.

Naleśniki z pieczarkami i pomidorami

Składniki:

Naleśniki z pieczarkami i pomidorami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z pieczarkami i pomidorami
Czyścimy pieczarki, myjemy w ćwiartki. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy na ćwiartki. Smażymy na oleju razem z pokrojoną w krążki cebulą i obranymi pomidorami. Dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy octem winnym i przyprawiamy solą oraz pieprzem. Dusić jeszcze przez ok 5 minut. Boczek kroimy w kostkę i smażymy osobno. Do miski bijemy jajko, wlewamy piwo i wrzucamy mąkę. Całość miksujemy. Doprawiamy solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową. Mieszamy z boczkiem. Z ciasta smażymy 2 naleśniki na maśle. Gdy będą gotowe, studzimy i napełniamy je farszem warzywnym z grzybami. Dekorujemy szczypiorkiem. Smacznego.