nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Naleśniki z pieczarkami, serem i parówką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Podawane na ciepło z sosem czosnkowym są najlepsze!

Naleśniki z pieczarkami, serem i parówką

Składniki:

Naleśniki z pieczarkami, serem i parówką

 

  • Ciasto naleśnikowe : woda, mleko, mąka, jajka
  • Farsz na 10 naleśników:
  • 5 parówek
  • 50 dag pieczarek
  • 10 plastrów żółtego sera
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z pieczarkami, serem i parówką
1. Przygotowujemy ciasto naleśnikowe i smażymy 10 naleśników.
2. Parówki wrzucamy do wrzącej wody, chwilę gotujemy, studzimy. Po ostudzeniu każdą z nich przekrawamy w połowie, a następnie wzdłuż.
3. Pieczarki oczyszczamy i kroimy dość drobno, a następnie smażymy z dodatkiem soli i pieprzu.
4. Faszerujemy naleśniki:
Na każdym placku kładziemy na środku plaster żółtego sera, następnie łyżkę lub dwie usmażonych pieczarek i na górę kawałek parówki. Naleśnika zawijamy tworząc kopertę.
5. Przed podaniem podgrzewamy w kuchence mikrofalowej lub na patelni. Podajemy z sosem czosnkowym.