Sposób przygotowania:
Naleśniki z pieczarkami, serem i parówką
1. Przygotowujemy ciasto naleśnikowe i smażymy 10 naleśników.
2. Parówki wrzucamy do wrzącej wody, chwilę gotujemy, studzimy. Po ostudzeniu każdą z nich przekrawamy w połowie, a następnie wzdłuż.
3. Pieczarki oczyszczamy i kroimy dość drobno, a następnie smażymy z dodatkiem soli i pieprzu.
4. Faszerujemy naleśniki:
Na każdym placku kładziemy na środku plaster żółtego sera, następnie łyżkę lub dwie usmażonych pieczarek i na górę kawałek parówki. Naleśnika zawijamy tworząc kopertę.
5. Przed podaniem podgrzewamy w kuchence mikrofalowej lub na patelni. Podajemy z sosem czosnkowym.
2. Parówki wrzucamy do wrzącej wody, chwilę gotujemy, studzimy. Po ostudzeniu każdą z nich przekrawamy w połowie, a następnie wzdłuż.
3. Pieczarki oczyszczamy i kroimy dość drobno, a następnie smażymy z dodatkiem soli i pieprzu.
4. Faszerujemy naleśniki:
Na każdym placku kładziemy na środku plaster żółtego sera, następnie łyżkę lub dwie usmażonych pieczarek i na górę kawałek parówki. Naleśnika zawijamy tworząc kopertę.
5. Przed podaniem podgrzewamy w kuchence mikrofalowej lub na patelni. Podajemy z sosem czosnkowym.