izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Naleśniki z rybą i boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Smaczne naleśniki z farszem z ryby wędzonej. Bardzo fajna propozycja na obiad lub kolację.

Naleśniki z rybą i boczkiem

Składniki:

Naleśniki z rybą i boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z rybą i boczkiem
Naleśniki: Mleko, wodę, jajka, łyżkę oleju, mąkę i szczyptę soli dokładnie wymieszaj na gładką masę. Patelnię posmaruj olejem, smaż naleśniki z jednej strony. Farsz: Rybę rozgnieć, dodaj śmietanę, pokrojoną drobno cebulę, przypraw solą i pieprzem. Farszem posmaruj rumianą stronę naleśników. Panieruj je w cieście naleśnikowym i bułce tartej, smaż na złoty kolor. Zroluj plasterki boczku, obsmaż, ułóż na naleśnikach.