KasiaJulcia

KasiaJulcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Naleśniki z serem i budyniem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne naleśniki w sam raz na śniadanie, kolacją lub deser.

Naleśniki z serem i budyniem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Naleśniki z serem i budyniem

 

  • Na ciasto naleśnikowe:
  • Mleko 2 % 1 l
  • Mąka pszenna 0, 5 kg
  • Jaja 1 szt
  • Tłuszcz do smażenia
  • Cukier 1/4 szklanki
  • Składniki na nadzienie serowe:
  • Ser biały twarogowy 0,5 kg
  • Jaja 1 szt
  • Margaryna 3 dag
  • Cukier biały kryształ 1/2 szklanki
  • Cukier wanilinowy 1 opakowanie
  • Budyń waniliowy 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

Naleśniki z serem i budyniem
Jajka przed użyciem umyć i sparzyć wrzątkiem. Z mleka, jajka, mąki i cukru przygotować ciasto naleśnikowe. Z przygotowanego ciasta naleśnikowego usmażyć naleśniki na dobrze nagrzanej patelni oraz natłuszczonej. Nadzienie serowe: Ser rozkruszyć na mniejsze kawałki. Następnie zmiksować mikserem. Dodać margarynę, cukier, jajko i cukier wanilinowy. Wszystkie składniki razem zmiksować. Ser z dodatkami podgrzewać na małym ogniu, mieszać. Gdy masa zrobi się rzadka dodać budyń, mieszać. Gęstniejącą masę serową odstawić na bok. Smarować naleśniki masą serową, składać w chusteczkę lub zwijać w rulon.
Naleśniki z serem i budyniem
Już zrobione ciasto naleśnikowe z mleka, cukru...
Naleśniki z serem i budyniem
Usmażone naleśniki z ciasta naleśnikowego, gotowe do smarowania.