Sposób przygotowania:
Naleśniki z serem i rabarbarem
Rabarbar umyłam, obrałam z wierzchnich twardych włókien, pokroiłam w kawałeczki 1,5-2 centymetrowe. Wrzuciłam do rondelka, podlałam wodą i poddusiłam pod przykryciem. Dosłodziłam do smaku i dusiłam jeszcze troszkę aż rabarbar był mięciutki. W misce wymieszałam mąkę, mleko w proszku i szczyptę soli, dodałam jajka i wodę, i dokładnie zmiksowałam. Odstawiłam na pół godziny. Ser dokładnie rozgniotłam w misce widelcem, dodałam śmietanę, cukier i cukier waniliowy. Dokładnie wymieszałam. Do ciasta naleśnikowego dolałam jeszcze trochę wody regulując jego gęstość, dodałam olej i wymieszałam raz jeszcze. Na rozgrzaną patelnię wylałam chochelkę ciasta i usmażyłam naleśnik, odwracając go na drugą stronę w momencie, kiedy brzegi ciasta zaczęły odstawać od patelni. W taki sam sposób postąpiłam z pozostałym ciastem. Usmażone naleśniki przekładałam z patelni na płaski talerz, układając je jeden na drugim. Kiedy przestygły, posmarowałam dość grubo przygotowanym twarożkiem i uduszonym rabarbarem. Złożyłam "w chusteczkę" i podałam na stół.
elzbieta8960
edytaha
Dzieki Elu :) To prawda, kuchenka podłączona, ale jeszcze stara, bo nadal czekam na meble. A poza tym mam w kuchni tylko malutki stolik i kupę narzędzi. Dzisiaj moi panowie wiercili otwory pod listwę i musiałam ich nakarmić :)
elzbieta8960
To mysle ze byli zachwyceni :):)
Bernadetta
edytaha
Okiej, już wysyłam :)