Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Naleśniki z serem i rodzynkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Naleśniki z serem są smaczne i bardzo sycące

Naleśniki z serem i rodzynkami.

Składniki:

Naleśniki z serem i rodzynkami.

 

  • 2 szklanki mąki,
  • 5 ml rumu,
  • 6 łyżek śmietany,
  • 15 dag rodzynek,
  • 60 dag sera twarogowego,
  • 0,5 szklanki cukru,
  • 10 g cukru waniliowego,
  • 1/2 szklanki wody,
  • 1/4 szklanki mleka,
  • 3 jajka,
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z serem i rodzynkami.
Do miski wlać mleko, wodę, dodać jajka, mąkę, szczyptę soli i dokładnie zmiksować. Na rozgrzanej patelni smażyć cienkie naleśniki. Ser twarogowy utrzeć, dodając cukier, cukier waniliowy, rum, 2 łyżki śmietany. Pod koniec wsypać rodzynki i wymieszać. Usmażone naleśniki posmarować twarogiem, zwinąć w rulony i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Polać śmietaną, włożyć do nagrzanego piekarnika, zapiekać około 15 minut w temp 180 stopni.