Sposób przygotowania:
Naleśniki z serem i wiśniami
Wszystkie składniki na ciasto odmierzamy. Miksujemy lub wszystkie składniki mieszamy rózgą na jednolite ciasto ,nie powinno być gródek. Odstawiamy minimum na 30 min.
Twaróg mielimy lub rozgniatamy widelcem wg upodobania. Do twarogu dodajemy pozostałe składniki i mieszamy lub miksujemy(wówczas wisienki będą w całości). Na patelni smażymy cieniutkie naleśniki ,Smarujemy twarogiem i składamy. Obsmażamy na oleju lub sklarowanym maśle. Naleśników cieniutkich wyszło 12 szt.
Twaróg mielimy lub rozgniatamy widelcem wg upodobania. Do twarogu dodajemy pozostałe składniki i mieszamy lub miksujemy(wówczas wisienki będą w całości). Na patelni smażymy cieniutkie naleśniki ,Smarujemy twarogiem i składamy. Obsmażamy na oleju lub sklarowanym maśle. Naleśników cieniutkich wyszło 12 szt.