Sposób przygotowania:
Naleśniki z serem i z sosem z czerwonej porzeczki
Składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy ze sobą mikserem, odstawiamy na 20 minut.
Ser biały rozdrabniamy widelcem, dodajemy cukier oraz śmietanę. Na rozgrzanej patelni smażymy złociste naleśniki. Ser rozsmarowujemy na naleśnikach, sypiemy po troszeczku porzeczek, składamy naleśniki.
Do rondelka wsypujemy porzeczki, wsypujemy cukier i smażymy na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Dodajemy kardamon, mieszamy.
Przed podaniem polewamy naleśniki sosem.
Ser biały rozdrabniamy widelcem, dodajemy cukier oraz śmietanę. Na rozgrzanej patelni smażymy złociste naleśniki. Ser rozsmarowujemy na naleśnikach, sypiemy po troszeczku porzeczek, składamy naleśniki.
Do rondelka wsypujemy porzeczki, wsypujemy cukier i smażymy na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Dodajemy kardamon, mieszamy.
Przed podaniem polewamy naleśniki sosem.
Przygotowanie ciasta .
Mleko mieszamy z mąką , z całymi jajami , oraz resztą składników .
Smażenie naleśników .
Ciasto wlewamy na rozgrzaną patelnię , smażymy naleśniki .
Przygotowanie farszu .
Ser rozdrabniamy , dodajemy śmietanę oraz cukier i cukier waniliowy .
Przygotowywanie naleśników .
Każdy naleśnik smarujemy serem , posypujemy porzeczkami .
Przygotowanie sosu .
Do rondla wsypujemy porzeczki , sypiemy cukier .
Marika-
Magdalena88
Holly