Sposób przygotowania:
Naleśniki z serem po żydowsku
Ser rozgniatam widelcem, dodaję sok i otartą skórkę z cytryny, jajka, esencję waniliową i śmietanę, mieszam.
Na każdym naleśniku kładę po łyżce masy serowej i składam na kopertę. Na patelni rozgrzewam dwie łyżki masła i smażę naleśniki z obu stron na złoto. Pod koniec smażenia przykrywam patelnię pokrywką.
Naleśniki wykładam na talerze, posypuję grubo cukrem i cynamonem, Podaję.
Na każdym naleśniku kładę po łyżce masy serowej i składam na kopertę. Na patelni rozgrzewam dwie łyżki masła i smażę naleśniki z obu stron na złoto. Pod koniec smażenia przykrywam patelnię pokrywką.
Naleśniki wykładam na talerze, posypuję grubo cukrem i cynamonem, Podaję.