Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1424]

Naleśniki z serem żółtym i mortadelą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Naleśniki można polać keczupem, będą pikantniejsze

Naleśniki z serem żółtym i mortadelą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Naleśniki z serem żółtym i mortadelą

 

  • tłuszcz do smażenia
  • mleko 2 szkl
  • woda
  • sól
  • mąka- 0,5 kg
  • jajka- 2 szt
  • ser żółty -250 g
  • mortadela -250 g

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z serem żółtym i mortadelą
CIASTO
Do miski wsypać mąkę, szczyptę soli, wbić jajka.
Dodać mleko i wodę, tyle wody by ciasto miało gęstość śmietany.
Zmiksować wszystko robotem.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, wlać porcję ciasta i smażyć naleśniki na złoty kolor.
Na naleśnikach układać plaster sera i mortadeli.
Zwijać naleśniki jak krokiety.
Smażyć naleśniki na wolnym ogniu do rozpuszczenia się sera.
Naleśniki z serem żółtym i mortadelą
Z ciasta naleśnikowego usmażone zostały naleśniki i na środek naleśnika została nałożona mortadela
Naleśniki z serem żółtym i mortadelą
Nadziane naleśniki mortadelą i serem, przygotowane do zwinięcia i smażenia.