Sposób przygotowania:
Naleśniki z serem żółtym i mortadelą
CIASTO
Do miski wsypać mąkę, szczyptę soli, wbić jajka.
Dodać mleko i wodę, tyle wody by ciasto miało gęstość śmietany.
Zmiksować wszystko robotem.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, wlać porcję ciasta i smażyć naleśniki na złoty kolor.
Na naleśnikach układać plaster sera i mortadeli.
Zwijać naleśniki jak krokiety.
Smażyć naleśniki na wolnym ogniu do rozpuszczenia się sera.
Do miski wsypać mąkę, szczyptę soli, wbić jajka.
Dodać mleko i wodę, tyle wody by ciasto miało gęstość śmietany.
Zmiksować wszystko robotem.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, wlać porcję ciasta i smażyć naleśniki na złoty kolor.
Na naleśnikach układać plaster sera i mortadeli.
Zwijać naleśniki jak krokiety.
Smażyć naleśniki na wolnym ogniu do rozpuszczenia się sera.