Sposób przygotowania:
Naleśniki z warzywami i mięsem
2 cebule obrać i posiekać. Podsmażyć na rozgrzanych 2 łyżkach masła. Dodać mięso i smażyć na dużym ogniu, cały czas mieszając. Papryki umyć, osuszyć, usunąć gniazda i pokroić w kostkę. Dodać do mięsa razem z koncentratem, bazylią i oregano. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Zalać bulionem i dusić 30 minut na małym ogniu, aż farsz zgęstnieje, dodać odsączoną z zalewy kukurydzę i dusić jeszcze 10 minut. Cały czas mieszać. Mąkę wymieszać ze szczypta soli i jajkami. Wlać 300 ml wody i łyżkę oliwy. Na oliwie usmażyć 8 naleśników. Pozostałą cebulę obrać , posiekać i zeszklić na reszcie masła, dodając przeciśnięty przez praskę czosnek, pomidory, sól, pieprz i szczyptę cukru. Dusić 15 minut. Naleśniki posmarować farszem, zwinąć w rulony i ułożyć na blasze. Zapiekać 8 minut w temp. 220 st. Gotowe danie polać sosem i posypać szczypiorkiem.