Milenka_olsztyn

Milenka_olsztyn

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Naleśniki z warzywami i tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

Naleśniki z warzywami i tuńczykiem

Składniki:

Naleśniki z warzywami i tuńczykiem

 

  • mąka 1.5 szklanki
  • mleko 1 szklanka
  • woda 0.5 szklanki
  • jajko 1 sztuka
  • sól 1 szczypta
  • pól średniej cukinii
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • majonez
  • keczup

Sposób przygotowania:

Naleśniki z warzywami i tuńczykiem
Do przesianej mąki, dodaj sól. Roztrzep jajko z mlekiem i wodą, połącz z mąką, dokładnie mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Odstaw na 15 minut, aby ciasto odpoczęło. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Na oddzielnej patelni podduś pokrojoną cukinię i pomidory. Na usmażonym naleśniku układamy kolejno tuńczyka, majonez, warzywa i keczup.