evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Naleśniki z wkładką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne naleśniki ,uwielbiam je :)

Naleśniki z wkładką

Składniki:

Naleśniki z wkładką

 

 

  • Na naleśniki:
  • 250 ml mleko 2%
  • 1 i 1/2 szklanka mąki - można więcej jak ciasto za rzadkie lub mniej jak za gęste
  • 2 jajka
  • pół lyżeczki soli
  • 1 duża łyżka oleju
  • 1 szklanka woda mineralna (średnio gazowana)

Sposób przygotowania:

Naleśniki z wkładką
Z powyższych składników robimy ciasto na naleśniki,wszystko ubijając mikserem. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy naleśniki lekko blade .Odstawiamy.Wyszorowaną porządnie cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach.Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę lub w cieniutkie pół plasterki Na rozgrzany olej wrzucamy cukinię i pieczarki,solimy,pieprzymy i smażymy całość do odparowania płynu. Przekładamy do miski,dodajemy posiekane drobno jaka,natkę i mieszamy.Farsz doprawiamy jeszcze sola i pieprzem żeby nie było za mdłe. Na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu i zawijamy w kopertę. Gotowe koperty smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor i mozemy podawać np z czerwonym czystym barszczem..