Sposób przygotowania:
Naleśniki z wkładką
Z powyższych składników robimy ciasto na naleśniki,wszystko ubijając mikserem. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy naleśniki lekko blade .Odstawiamy.Wyszorowaną porządnie cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach.Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę lub w cieniutkie pół plasterki Na rozgrzany olej wrzucamy cukinię i pieczarki,solimy,pieprzymy i smażymy całość do odparowania płynu. Przekładamy do miski,dodajemy posiekane drobno jaka,natkę i mieszamy.Farsz doprawiamy jeszcze sola i pieprzem żeby nie było za mdłe. Na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu i zawijamy w kopertę. Gotowe koperty smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor i mozemy podawać np z czerwonym czystym barszczem..
gusia1000