Sposób przygotowania:
Naleśniki z zasmażaną kapustą i kurczakiem
Naleśniki: Wszystkie składniki ciasta poza białkami wkładamy do misy miksera i dokładnie mieszamy. Białka ubijamy ze szczypta soli na sztywno i dodajemy do ciasta. Delikatnie łączymy. Smażymy na mocno rozgrzanej patelni z posmarowanej oliwą do zarumieniania z obu stron. Cebule obrać i pokroić w drobna kostkę. W garnku roztopić smalec z masłem i przesmażyć na nim cebulkę do zeszklenia. Dodać poszatkowaną kapustę i kontynuować smażenie na wolnym ogniu prze około 8-10 minut. Wymieszać łyżkę mąki z niepełna szklanką wody. Wlać do kapusty przez sitko stale mieszając. Doprawić do smaku świeżo mielonym pieprzem. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pociąć w kostkę. Na patelnię wlać łyżkę oliwy a gdy się ogrzeje dodać łyżkę masła. na tłuszczu podsmażyć pierś z kurczaka doprawiając solą, świeżo mielonym pieprzem oraz curry. Gdy białko się zetnie dodać pokrojona w kostkę cukinie i wlać szklankę buliony drobiowego. Gotować jeszcze około 8-10 minut. Na naleśniki wykładać warstwę kapusty a na nią pierś z kurczaka. zawijać w rulon i spiąć wykałaczką. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem i zapiec prze 10 minut w 160 stopniach C.