aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Naleśniki zapiekane z serem i cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne naleśniki zapiekane z serem

Naleśniki zapiekane z serem i cynamonem

Składniki:

Naleśniki zapiekane z serem i cynamonem

 

  • 800 ml letniego mleka
  • 1-1,5 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • 2 cukry waniliowe
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
  • 25 dkg sera białego półtłustego
  • 1 żółtko
  • 1/2 łyżki cukru kryształu
  • szczypta cynamonu

Sposób przygotowania:

Naleśniki zapiekane z serem i cynamonem
Mleko przelać do garnka, wbić jajko, dodać mąkę i jeden cukier waniliowy oraz sól. Ubić trzepaczką, tak by powstała niezbyt gęsta masa. Na patelini rozgrzać olej i smażyć na rumiano cienkie naleśniki z obu stron. Ser wyłożyć na talerz, dodać żółtko, cynamon oraz cukry i widelcem dokładnie wymieszać. Na przygotowanych naleśnikach rozsmarować ser i zwijać w rulonik. Ułożyć na patelni z tłuszczem i lekko zapiec.