marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Naleśniki ze słonym nadzieniem.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Farsz można przygotować wcześniej,ale śledzie namoczyć dzień wcześniej lub kupić wędzony.Ubić ciasto na naleśniki,usmażyć.Nadziewać i jeść.

Naleśniki ze słonym nadzieniem.

Składniki:

Naleśniki ze słonym nadzieniem.

 

  • 2 opakowania twarogu półtłustego,
  • 3-4 duże płaty śledziowe lub średni wędzony,
  • 2 papryki kolorowe-czerwona i żółta,
  • puszka kukurydzy,
  • pieprz.
  • Ciasto naleśnikowe:
  • 1 szklanka mąki,
  • 3-4 jajka,
  • 1/2 szklanki mleka lub śmietanki,
  • 1/4 wody gazowanej,
  • łyżeczka cukru,
  • łyżeczka soli,
  • tłuszcz roślinny do smażenia.

Sposób przygotowania:

Naleśniki ze słonym nadzieniem.
Płaty śledziowe z zalewy namoczyć dzień wcześniej i posiekać lub kupić wędzonego śledzia,twaróg wypakować i rozgnieść widelcem wraz ze śledziem pokrojonym na drobną kostkę,papryki
oczyścić,opłukać i też pokroić w kostkę,kukurydzę wyjąć,odsącz-
-yć,zmieszać z twarogiem i rybą.Doprawić.Ubić ciasto na naleśniki,usmażyć,nadziewać i jeść na zimno lub na ciepło.