iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Naleśnikowe kopertki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo pyszna i pachnąca kolacja, prawie jak deser.

Naleśnikowe kopertki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Naleśnikowe kopertki

 

  • naleśniki
  • Masa serowa:
  • 1/2 kg sera śmietankowego
  • 1/2 słoiczka z konfitury z płatków róży Polska Róża
  • cukier puder.
  • Dodatkowo:
  • 10 dag białej czekolady
  • 1-2 łyżki masła
  • 4 łyżki mleka

 

Sposób przygotowania:

Naleśnikowe kopertki
Naleśniki usmażyć z ulubionego przepisu. Ser zmiksować na gładką masę i wymieszać z konfiturą, następnie dosłodzić cukrem pudrem do swojego smaku ja dałam około 2 łyżek. 1/2 czekolady zetrzeć na wiórki przy pomocy noża. Na środku naleśnika ułożyć porcję sera, posypać wiórkami z czekolady, złożyć w kopertę bez rozsmarowywania sera. Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć na nim złożone naleśniki. Pozostałą czekoladę rozpuścić z mlekiem. Naleśniki podawać gorące i chrupiące polane sosem z białej czekolady, udekorowane kleksem konfitury.
Naleśnikowe kopertki
Do utartego serka dodać konfitury i cukier puder, wymieszać
Naleśnikowe kopertki
Na kazdym naleśniku ułożyć porcję sera i posypać czekoladą
Naleśnikowe kopertki
Złożone naleśnikowe koperty smażyć na złoty kolor