katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Naleśnikowe zawijaski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Naleśniki trochę inaczej .

Naleśnikowe zawijaski

Składniki:

Naleśnikowe zawijaski

 

  • Na naleśniki

 

 

  • Na farsz

 

 

  • Do smażenia

 

  • olej

Sposób przygotowania:

Naleśnikowe zawijaski
Miksujemy jajka z mlekiem, wodą i mąką. Mąki dodajemy tyle by powstało ciasto o konsystencji lekko kwaśnej śmietany. Solimy. Smażymy naleśniki na natłuszczonej patelni. Kotlety rozgniatamy albo przekręcamy przez maszynkę do mięsa. Pieczarki płuczemy, kroimy w plastry i przesmażamy na oleju. Przesmażone pieczarki studzimy i dodajemy do zmielonych kotletów. Trzy jajka smażymy i dodajemy do pozostałych składników farszu. Pietruszkę płuczemy, kroimy i dodajemy do farszu. Wszystko dobrze mieszamy i doprawiamy do smaku. Przygotowanym farszem smarujemy każdy naleśnik, zwijamy w roladkę i kroimy na dwie albo trzy części. Panierujemy w roztrzepanym jajku z łyżką wody, w tartej bułce Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.