Sposób przygotowania:
Naleśnikowe zawijaski
Miksujemy jajka z mlekiem, wodą i mąką. Mąki dodajemy tyle by powstało ciasto o konsystencji lekko kwaśnej śmietany. Solimy. Smażymy naleśniki na natłuszczonej patelni. Kotlety rozgniatamy albo przekręcamy przez maszynkę do mięsa. Pieczarki płuczemy, kroimy w plastry i przesmażamy na oleju. Przesmażone pieczarki studzimy i dodajemy do zmielonych kotletów. Trzy jajka smażymy i dodajemy do pozostałych składników farszu. Pietruszkę płuczemy, kroimy i dodajemy do farszu. Wszystko dobrze mieszamy i doprawiamy do smaku. Przygotowanym farszem smarujemy każdy naleśnik, zwijamy w roladkę i kroimy na dwie albo trzy części. Panierujemy w roztrzepanym jajku z łyżką wody, w tartej bułce Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.