MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Naleśnki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pachnące cynamonem i wanilią naleśniki.

Naleśnki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Naleśnki

 

Sposób przygotowania:

Naleśnki
Do miski wlewamy mleko, wbijamy jajko, dodajemy sól. cynamon i wanilię. Miksujemy dodając mąkę i łyżeczkę oleju przez 5 minut. Cisto powinno być geste.Rozgrzewamy patelnię teflonową , którą wystarczy spryskiwać olejem i smażymy naleśniki . Wlewamy ciasto naleśnikowe na patelnię i smażymy z każdej strony przez 1 minutę.Dodany do ciasta olej spowoduje ,że naleśniki będą się dobrze smażyły. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np dżemem wiśniowym .
Naleśnki
Mleko, mąką,jajko i sól to główne składniki ciasta .
Naleśnki
Naleśniki smażymy na patelni teflonowej i wtedy nie potrzeba nam duzo tłuszczu.

Tagi:

jajko jajka mak