anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Napoleonka z ananasem i śmietaną

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Napoleonka smakuje wybornie,polecam:)

Napoleonka z ananasem i śmietaną

Składniki:

Napoleonka z ananasem i śmietaną

 

  • śmietana 30% 1/2 litra
  • pokrojone ananasy 1,5 szklanki
  • cukier waniliowy
  • cukier puder
  • zagęstniki do śmietany 2 szt
  • ciasto francuskie mrożone 1opak
  • ciasto półfrancuskie 1 opak

 

Sposób przygotowania:

Napoleonka z ananasem i śmietaną
Ciasto rozmrozić, upiec w 2 blaszkach. Na upieczone ciasto półfrancuskie, wyłożyć pokrojone w kosteczkę ananasy. Zimną śmietanę ubić z cukrem waniliowym , dodać kilka łyżek soku z ananasa, zagęstnik, wyłożyć na ciasto. Przykryć 2 ciastem, posypać pudrem i wstawić do lodówki.
Smacznego.

Tagi:

ciasto