Sposób przygotowania:
Napoleonka z kremem czekoladowymETAP 1:
Niedużą foremkę ok. 15x25cm wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Na dnie ułożyć warstwę krakersów.
1 szklankę mleka zagotować z masłem i cukrami. W pozostałym mleku rozmieszać budyń, żółtko i mąkę. Mieszankę wlać na gotujące się mleko. Gotować do zgęstnienia. Budyń wylać na ciastka i ułożyć kolejną warstwę krakersów.
Śmietanę podgrzać ale nie gotować. Zalać nią połamaną na kawałki czekoladę mleczną. Śmietanę wystudzić i schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Następnie ubić na sztywno i wyłożyć na ciasto. Ułożyć ostatnią warstwę krakersów.
W 3 łyżkach śmietany roztopić gorzką czekoladę i posmarować nią ciasto.
Ciasto schłodzić w lodówce.