Sposób przygotowania:
Nasi Goreng
Gotujemy ryż, rozbijamy do miski 2 jajka i wrzucamy na patelnię i przyrządzamy jajecznicę (bez przypraw). Kroimy paprykę i 2 marchewki w cienkie paski. Kroimy na cienką kostkę czosnek, 1 szt chili oraz cebulę.
Wrzucamy na minutę na patelnię i wrzucamy pokrojoną cebulę i kolejne chili dodajemy pokrojoną wcześniej marchewkę i paprykę, smażymy ok 3 minutyw tym czasie ryż już powinien się ugotować, więc dorzucamy ryż do potrawy na patelnię i smażymy ze wszystkim ok. 3 minuty. Na koniec dorzucamy usmażone wcześniej jajka, dolewamy sosu sojowego, curry i bazylię
Wrzucamy na minutę na patelnię i wrzucamy pokrojoną cebulę i kolejne chili dodajemy pokrojoną wcześniej marchewkę i paprykę, smażymy ok 3 minutyw tym czasie ryż już powinien się ugotować, więc dorzucamy ryż do potrawy na patelnię i smażymy ze wszystkim ok. 3 minuty. Na koniec dorzucamy usmażone wcześniej jajka, dolewamy sosu sojowego, curry i bazylię
malyszek