makarena1011

makarena1011

Szef Kuchni
[Przepisów: 104]

Nerki z sosem śmietanowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ten przepis jest bardzo znany we Francji

Nerki z sosem śmietanowym

Składniki:

Nerki z sosem śmietanowym

 

Sposób przygotowania:

Nerki z sosem śmietanowym
Odtłuszczone nerki przekroić na pół. Odstawić na godzinę zalane wodą. Po odsączeniu pozbawić ich błon i pokroić w kostkę. Usmażyć na rozgrzanym maśle. Oprószyć przyprawami. Zalać alkoholem. Zagotować. Po czym z patelni wyjąć nerki, a wlać śmietanę. Doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia. Włożyć mięso. Od razu podawać. Można też nie wykładać mięsa, tylko rozłożyć je na talerze i na talerzach polać sosem.