Sposób przygotowania:
Nibysernik
Z mąki,masła,żółtek i proszku do pieczenia zagniatam kruche ciasto.Dziele je na pół.Do jednej części dodaje kakao.Z obu części ciasta formuje kule i wkładam je do zamrażalnika.
Śmietanę wlewam do wysokiego naczynia,dodaję wiórki kokosowe,cukier waniliowy i budyń.Wszystko dokładnie mieszam.Białka ubijam z cukrem na sztywno.dodaje do śmietany i delikatnie mieszam łyżką.
Wyjmuję ciasto z zamrażalnika.Jasną część ścieram na tarce o grubych oczkach na spód formy wysmarowanej tłuszczem.Wykładam masę śmietanową,a na wierzch ścieram na tarce ciasto kakaowe.Piekę ok.50 minut w 180*C.
Śmietanę wlewam do wysokiego naczynia,dodaję wiórki kokosowe,cukier waniliowy i budyń.Wszystko dokładnie mieszam.Białka ubijam z cukrem na sztywno.dodaje do śmietany i delikatnie mieszam łyżką.
Wyjmuję ciasto z zamrażalnika.Jasną część ścieram na tarce o grubych oczkach na spód formy wysmarowanej tłuszczem.Wykładam masę śmietanową,a na wierzch ścieram na tarce ciasto kakaowe.Piekę ok.50 minut w 180*C.
gosia56
Ankha
kasiunia.1981
Oj lubimy i to bardzo.Te z serem też;)