Sposób przygotowania:
Niebiańska babka z lukrem
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Jajka wbić do miski, chwile ubijać na najwyższych obrotach. Potem dodać cukier i cukier waniliowy i dalej ubijać aż nabiorą objętości. Następnie ciągle miksując wlać mleko oraz olej a potem dodawać mąkę i miksować zmniejszając obroty. Ciasto podzielić na dwie części i do jednej dodać barwnik po czym wymieszać. Tortownicę z kominkiem o średnicy 23 cm wysmarować masłem lub margaryną i wysypać bułką tartą. Ciasto nalewać porcjami na przemian, najpierw jeden kolor potem drugi i tak do wykończenia ciast. Babkę piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 40 minut ( do suchego patyczka ). Babkę po upieczeniu wyłożyć na talerz i przestudzić. Zrobić lukier dodając do cukru pudru barwnik i tyle soku aby lukier był odpowiedniej konsystencji. Gotowym lukrem polać lekko letnią babkę i posypać posypką do ciast.
2milutka
Gość
zewa
A może coś więcej, co Ci się w niej nie podoba ? Babka zjedzona, więc chyba jednak nie jest zła, he, he.
Sarenka
zewa
Dzięki Sarenko. Masz rację dzieciaki lubią kolorki.
gusia1000
bajaderka28
monikaT83
zewa
Babeczka smaczna, ale talerz nieciekawy w tym lukrze. Za bardzo spłynął na niego, hi, hi.