Niebiańska makrela Chupi

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wróciłam - na chwilkę , bo jeść przecież trzeba :)

Niebiańska makrela Chupi

Składniki:

Niebiańska makrela Chupi

 

 

Sposób przygotowania:

Niebiańska makrela Chupi
Zamarłam na gotujmy,wiem.zaczęłam pełen etat i na wszystko czasu brakuje.Ale w mojej kuchni pachnie latem mimo wszystko.
Tu polecam niebiańsko rozpływającą się w ustach makrelę.Świeżutkie filety myjemy , osuszamy , skraplamy sokiem z limonki oraz dodajemy świeży tymianek i sól / pieprz - tak zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na parę godzin.Następnie przekładamy do nowej foli , góry foli nie zawijamy do końca , zostawiamy lekko uchyloną i pieczemy w piekarniku aż rybka będzie soczysta, absolutnie nie wysuszona , dlatego trzeba co pewien czas zerkać do piekarnika , można ją oczywiście też wrzucić na grilla w upalne wieczory przy piwku :) Podajemy z czym dusza zapragnie , u mnie z ziemniaczkami country oraz letnim warzywnym miksem :) Smacznego